سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
مدیریت
مجموعه مقالات کنفرانس ها همایش ها اخبار مدیریت ... وبلاگ دانشجوی صنعتی فولاد
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 28
بازدید دیروز : 3
کل بازدید : 82049
کل یادداشتها ها : 11
خبر مایه


 

روز بزرگی برای شما فرا رسیده است و به سمت مدیریت منصوب شده‌اید. فرقی نمی‌کند که اولین تجربه مدیریتی شما باشد یا اینکه سابقه مدیریتی داشته باشید.  30 روز اول بسیار مهم است چرا که برداشت‌هایی که از شما خواهد شد و برداشت‌هایی که شما از شغل و محیط و مسوولیت‌های جدید خواهید داشت عمدتاً براساس تجربیات 30 روز اول خواهند بود

 

-          نظر کارکنانتان نسبت به شما چه خواهد بود؟

-          آیا از نظر آنها شما مدیر قابل اعتمادی هستید؟

-          آیا شما فردی با کارایی فوق العاده بالا خواهید بود؟

-          نظر رئیس تان راجع به شما چه خواهد بود؟

 

قبل از اینکه شروع به کار کنید

-          یک نسخه کپی از شرح وظایف خودتان و کارکنان جدیدتان تهیه و مطالعه کنید.

-          شماره تلفن مدیر قبلی را بگیرید و در مورد نقاط ضعف و قوت تیم و سازمانتان صحبت کنید.

-          از هر کجا که می توانید اطلاعاتی در مورد اهداف، رقبا و ارزش های سازمان به دست آورید.

-          یک دفترچه یادداشت مخصوص تهیه کنید. پس از شروع کار باید مشاهدات خود را هر روز (حداقل روزی دو، سه پاراگراف) به مدت 30 روز یادداشت کنید. می توانید در کامپیوتر خود هم فایلی برای این منظور در نظر گرفته و مطالب را تایپ و ذخیره کنید.

 

در 72 ساعت اول

-          قرار ملاقاتی با رئیس جدیدتان بگذارید. از او بپرسید انتظاراتش از شما و تیم‌تان چیست. از او بخواهید دو یا سه هدفی را که با دستیابی به آنها در سازمان متمایز خواهید شد، بگوید.

-          در بخش خود قدم بزنید و با تک تک کارکنانتان به معارفه و گفت‌وگوهای دوستانه بپردازد. به آنها بگویید علاقه‌مندید نظرشان را در مورد وضعیت کارها بدانید و اینکه می‌خواهید ظرف دو هفته آینده یک جلسه خصوصی با آنها داشته باشید.

-          روابط خوبی با مدیران بخش‌های دیگر به ویژه مدیر منابع انسانی برقرار کنید. به آنها بگویید برایتان مهم است که نظرشان را در مورد کارهایی که می‌توان برای بهبود بخش خود انجام داده تا برای کل سازمان مفیدتر باشید، بدانید.

-          از مدیران همکار خود بپرسید که در کدام جلسات لازم است شرکت کنید. سپس تاریخ‌ها را در سررسید خود یادداشت کنید. از آنها بخواهید شما را به همکاران دیگر معرفی کنند. سعی کنید هر روز با تعداد بیشتری از کارکنان آشنا شوید. اسم تک تک اعضای تیم تان را حفظ کنید.

 

در هفته اول

-          روند اجرایی امور در بخش خود را به دقت تحت نظر گرفته و یاد بگیرید چگونه این کارها انجام می‌شود. هر سوالی دارید، بپرسید.

-          گفت‌وگوهای غیررسمی خود را با کارکنانتان در مورد راه‌های افزایش کارایی بخش ادامه دهید. با استفاده از اطلاعات کسب شده فهرستی از نقاط قوت و ضعف تهیه کنید.

-          گاهی به بخش منابع انسانی بروید و پرونده پرسنلی افراد تیم تان را مطالعه کنید تا با عملکرد آنها در گذشته بیشتر آشنا شوید.

-          جلسات اختصاصی را با تک تک پرسنل شروع کنید و سوالات اساسی زیر را از آنها بپرسید:

-          چه کارهایی در این بخش به صورت خوب و قابل قبول انجام می شود؟

-          چه کارهایی در این بخش به صورت قابل قبول انجام نمی شود؟

-          اهداف شخصی و برنامه آینده کاری شما چیست؟

-          در طول جلسات سعی کنید حتماً 90 درصد از زمان جلسه را فقط شنونده باشید.

-          فهرستی از مسائلی که برایتان مبهم مانده را تهیه کنید تا در آینده پاسخ آنها را بیابید.

 

در هفته دوم

-          تا پایان این هفته باید جلسات اختصاصی با کلیه کارکنان تیم تان را تمام کرده و پاسخ سوال های ذیل را بدانید:

-          از نظر کارکنان نقطه قوت بخش شما چیست؟

-          از نظر کارکنان چه فرآیندهایی نیاز به کار بیشتری دارند؟

-          از نظر خودتان کدامیک از افراد تیم تان نیاز به کمک دارد تا وظایف خود را بهتر انجام دهد؟

-          آیا اطلاعاتی که از کارکنانتان به شما رسیده با اطلاعاتی که از مدیران سایر بخش ها همچنین رئیس تان کسب کرده اید،مطابقت دارند؟

-          با استفاده از اطلاعاتی که کسب کرده اید، فهرست برنامه پروژه های کوتاه مدت اولویت بندی شده برای شش ماه پیش رو را تهیه کنید. قرار ملاقاتی با رئیس تان بگذارید و نظرش را درباره فهرست بپرسید.

-          اولین جلسه گروهی با کل اعضای تیمتان را برگزار کنید. در این جلسه موارد ذیل مطرح شود:

-          از اعضای تیم به خاطر ایده هایشان تشکر کنید.

-          خلاصه ای از اطلاعات جمع آوری شده و همچنین برنامه هایی که براساس این اطلاعات تهیه شده را به اطلاع جمع برسانید.

-          توقعات خودتان را از جمع به صورت کاملاً واضح بیان کنید.

 

تا پایان هفته سوم

-          زمان آن فرارسیده که برنامه پروژه های کوتاه مدت اولویت بندی شده برای شش ماه اول (که مورد قبول کارکنان و همچنین رئیسان است) به مرحله اجرا درآید.

-          در این هفته باید راه حلی که برای یکی از مشکلات اصلی پیدا کرده اید را با رئیس تان مطرح کنید.

-          نظرتان درباره عملکرد کارکنانتان را به صورت بازخورد مثبت برایشان بیان کنید. حداقل با سه نفر از کارکنانتان در این هفته صحبت کنید و به آنها بگویید چه کارهایی را خیلی خوب انجام می دهند.

-          اگر متوجه شده اید که چند نفر از کارکنانتان بالقوه توان بالایی برای انجام پروژه های جدید و ابتکاری دارند و حتماً با آنها صحبت کنید و براساس تجربیات گذشته خودتان و البته با مشارکت کارکنان پروژه هایی را که مدنظر دارید،تعریف کنید.

-          به ارتباطات درون گروهی بپردازید. سعی کنید شناخت بیشتری از اعضای تیم تان پیدا کنید.

-          مفهوم اثربخشی را برای اعضای تیم تان شرح دهید. به آنها بگویید فقط کارایی بالا کافی نیست بلکه باید نتیجه عملکرد بخش شما برای کل سازمان مفید باشد.

 

هفته آخر

-          در پایان روز سی ام از کارکنانتان، مدیران سایر بخش ها و همینطور رئیس تان بپرسید نظرشان راجع به عملکرد شما چگونه است.

-          فهرستی از دستاوردهای تیم تان در طول یک ماه گذشته (ریز و درشت) تهیه کنید و به همکارانتان نشان دهید.

-          به فهرست مسائلی که برایتان مبهم بود مراجعه کنید. (این فهرست را در هفته اول تهیه کرده بودید) آیا هنوز هم برایتان مبهم هستند؟ اکنون می توانید با دید بازتری به آ نها فکر کنید.

-          یک روز هفته را برای برگزاری جلسات هفتگی داخلی تعیین کنید. در این جلسات ضمن قرار گرفتن در جزئیات امور می توانید پیشرفت پروژه ها را ارزیابی کنید.

-          اهداف سالانه را برای خودتان و تیم تان تعیین کنید. این کار را حتماً انجام دهید حتی اگر چنین چیزی در سازمان رسم نباشد.

-          پروژه های فنی میان مدت برای 90 روز آ ینده را در راستای اهداف سالانه تنظیم کنید.

-          تبریک می گوییم. شما 30 روز اول را با موفقیت پشت سر گذاشته اید






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ